Kleurrijkste boot Canal Parade 2018

  • Upstream vaart in 2019 niet mee met de Canal Parade, wel lopen we mee met de Pride Walk.

Dit jaar stond de boot in het teken van: laten zien dát we er zijn, wie we zijn en zo ageren tegen alle vormen van discriminatie, op straat, op je werk, in religie en politiek, zowel in ons eigen land als elders op de wereld. Qua aankleding hulden we ons in het nautic wit opgefleurd met heel veel regenboogaccenten. Zie ons boegbeeld Peter G. in een gigantische regenboog jurk die het cover beeld werd van het bericht over de Canal Parade op Nu.nl! Grote dank aan onze sponsors: Club Church, Hallie van Klooster Makelaardij & Bloom Tax..

 

---

PRIDEPARK 2018

Upstream was vertegenwoordigd afgelopen zaterdag in het Vondelpark waar Pride in the Park werd gevierd. We hadden een mooie zwemkraam met zwembroeken, Upstream vlaggen, flyers ‘Kom zwemmen’ en natuurlijk onze eigen leden!

---

Upstream super trots op Jip!

Upstream erelid Jip van Leeuwen heeft afgelopen zaterdag tijdens de Pride in de Park de Frans Banninck Cocqpenning van de gemeente Amsterdam ontvangen. Jip kreeg de prijs van vanwege zijn jarenlange inzet voor de emancipatie van lhbti-ers in de sport. Zo was hij in 1998 organisator van de Gay Games in Amsterdam. Jip was in de jaren vijftig de nummer twee speerwerper van Nederland. Later was hij tophandballer en handbaltrainer. De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam.

 

---

(Inter)nationale wedstrijden

 

Een greep uit (internationale) wedstrijden (lhbti or straight) waar je je voor in kunt schrijven / Check our list of (inter)national swimming tournaments.

 2 augustus 2019 – Love Swim

Inmiddels is het zwemevenement een vast onderdeel geworden van Amsterdam Pride, misschien wel het leukste sportonderdeel van de hele prideweek! loveswim.amsterdam/

 

31-10  – 3-11 2019 Antwerp Brilliant games
Active company
www.antwerpbrilliantgames.be

5-9 augustus 2020 Eurogames 2020 Dusseldorf
eurogames2020.com

 

---

Upstream 3e bij triatlon Weesp

Met vier deelnemers deed Upstream op 3 september jl mee met de kwart Triatlon van Weesp. Bauke Ylstra behaalde de derde plek ondanks dat hij minuten verloor doordat het parcours onduidelijk was aangegeven. Gefeliciteerd!

---

Upstream Amsterdam

We streven naar een hoge kwaliteit en grootse klasse van onze competitieve zwemvereniging door een goede balans van trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten. Onze kracht is onze identiteit, die voortkomt uit ons enthousiasme en past bij een grootstedelijke LGBT levensstijl.

---