AFSCHEID KELLY

Na 15,5 jaar actief betrokken te zijn geweest bij Upstream, nam Kelly afscheid van ons als vaste trainster. “Als 19-jarige jonge blom liep ze voor de CIOS stage bij Sportschool Splash Amsterdam, waar ook veel Upstreamers aan hun lichaam en spieren werkte.

Frank en Ed wisten Kelly te verleiden om eens een kijkje bij Upstream te nemen. John gaf de training en al snel was ze om. Dit was ook haar cluppie.” Zo kregen we van Kelly te horen in haar afscheid speech.

Ze begon op de maandagavond in het Floraparkbad, wat nu ons Noorderparkbad is. De laatste jaren heeft Kelly het dubbel-uur training gegeven op de vrijdagavond. Zo kon ze ook gezellig met ons een drankje doen na de training.

27 september was haar laatste training. Even leek de hond van de buren roet in het eten te gooien. De anders zo stipte Kelly was om 8 uur nergens te bekennen. Via de trainers-app kwam het slechte nieuws dat Kelly was gebeten door het hielebijtertje van de buren. Maar Kelly liet zich niet uit het veld slaan. Even voordringen bij de huisartsenpost voor een tetanusprik en alsnog ging ze samen met Dave, Ashley en Stacey op weg naar het zwembad. Iets verlaat nam Kelly de training weer over en kreeg een alternatief trainingsprogramma in haar handen gedrukt.

Het tweede uur kreeg Kelly vrij en kon ze zich vast voorbereiden op wat haar nog te wachten stond die avond. De voorzitter nam het woord om Kelly te bedanken voor haar jarenlange positieve inzet. Vanuit het bestuur kreeg ze naast een mooie bos bloemen ook een fotolijst met haar hoogtepunten van de afgelopen jaren. Dank aan de leden hiervoor foto’s hebben toegestuurd.

Kelly nam daarna zelf het woord. Zichtbaar geëmotioneerd en dankbaar deelde Kelly haar ervaring met Upstream en dankte de leden.(zie Facebook – Upstream ledengroep). Een optreden van de Upstream Girls kon uiteraard niet ontbreken. Kelly is een groot fan, zo niet de grootste fan, van de Upstream Girls. In nostalgische kledij begon het optreden. Na het opening nummer moest Kelly zelfs meedansen op het podium. De toon was gezet.

Het initiatief van Hans kwam snel daarna. Veel leden van de club waren gekleed als de “Kelly family” en zongen gezamenlijk een afscheidstekst op het nummer ”David’s song” (Who’ll come with me). Hans nam daarna het woord om Kelly opnieuw te bedanken voor haar tomeloze inzet en om het afscheidscadeau vanuit de leden te overhandigen. Een geweldige cheque ter waarde van 950 euro. Kelly is niet snel stil te krijgen, maar door dit gebaar was ze toch stomverbaasd! Duidelijk overdonderd door het hele gebeuren werd de avond onder het genot van een drankje en hier en daar een dikke traan vervolgd.

Of we echt afscheid van Kelly hebben genomen? … denk het niet … Kelly is geliefd binnen de club en Upstream is toch ook een beetje haar familie. We zullen haar vast nog wel zien en Kelly: je bent altijd welkom!

 —english—-
Our beloved trainer Kelly gave her last training at Upstream Friday 27th of September.
After she almost couldn’t make it due to be bitten by a dog, she was able to give her last training with a lot of alternative exercises. She was only a student when she started 15.5 years ago. With great energy and much dedication, she soon became the permanent trainer of the double hour on the Fridays. The love was mutual and as much as she became part of the Upstream family, we all became part of the Kelly family. And this we showed during her farewell party!
From Frank and the board Kelly received a huge bouquet of flowers and a frame with a collage of pictures with highlights of the past years. That was not it, since Hans also raised  money amongst the members and Kelly received a cheque of 950 euro. Hardly ever did we see Kelly this overwhelmed and surprised.  We are sure we will see Kelly again and she is always welcome!

Frank van den Haak / Erik Prins