UPSTREAM BBQ

7 juli 2019 – Yvonne W had geen moeite om medestanders te vinden om dit jaar de BBQ te organiseren.  Samen met Joost de W, Jan F, Paul K en Erik P werd al snel bepaald dat het meer dan alléén een BBQ moest worden. Na de bestuurswissel en enkele pittige beslissingen was het belangrijk om de teamspirit van Upstream weer eens een boost te geven. De BBQ stond in het teken van “verbinden”.  

Om te beginnen werden alle zwemmers uitgenodigd deel te nemen aan een open-water zwem clinic/workshop in de Nieuwe Meer. Onder leiding van trainer Peter werden de basisprincipes van het zwemmen in open water uitgelegd. Belangrijke aspecten zoals veiligheid en koers houden kwamen aan bod. Iedereen had een saferswimmer/bouy en bay(be)watch Fabrice zorgde er vanaf zijn sup-plank voor dat alle 17 “schaapjes” na een geslaagde tocht weer keurig op het droge kwamen. 

Ruud P en zijn man Frank hadden dit jaar wederom hun huis en zonnige tuin ter beschikking gesteld voor de BBQ zelf. De tuin was al snel gevuld met 70 Upstreamers! Terwijl iedereen zich tegoed deed aan de eerste hapjes en drankjes werden er teams gevormd voor de pub quiz. José, Jeanine en Erica kwamen in een hilarische act met pittige vragen in diverse thema’s: Upstream, muziek, medisch, (power) vrouwen, culinair ordinair en nog meer muziek. Uiteindelijk mochten de twee beste teams het tegen elkaar opnemen voor de eeuwige roem.    

Nog voordat het vlees op de BBQ ging, werd er een spetterend en HOOGstaand optreden gegeven door de Upstream Girls. Op het 3 meter hoge podium kon niemand dit missen. Hoge hakken, glimmende jurken en prachtig opgemaakt kon de hele buurt hiervan van mee genieten.  De rest van de middag/avond werd er nog gezellig gegeten en gedronken, terwijl een aantal het toch niet konden weerstaan om nog even de finalewedstrijd van het WK vrouwenvoetbal te kijken.

Al met al een geslaagd feest. Wij willen iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt.

—english—
Yvonne W, Jan F, Joost de W, Paul K and Erik P organized the annual Upstream BBQ on the 7 th of July. 
After a successful open-water clinic by Peter v V and Fabricio, drinks and snacks were served at Ruud Paauwe and his husband Frank’s place. Their garden was exactly the right size to welcome the 70 members who signed up to join. 
The programme was filled with entertainment, starting with a pub quiz presented by José, Jeanine and Erica. They took us through a range of topics, including the history of Upstream. 
The Upstream Girls gave a spectacular roof top act while the BBQ was lit. The intention of the BBQ was to connect, as we went through some turbulent times recently with the board change and some difficult decisions. We think the event served its purpose and members were able to establish connection with each other in a different setting than at the pool. 
Thanks to all the volunteers who made the BBQ possible prior to and during the day!

Frank van den Haak