Over ons

Over ons

Verbinden via zwemmen
Upstream Amsterdam is een LGBTIQ-zwemvereniging’. We willen een inclusieve en veilige omgeving bieden waar iedereen zich thuis voelt. We zijn een vereniging die op vrijwilligers draait, naar elkaar omkijkt en ook met sociale activiteiten wil verbinden.

Zwemmen voor techniek, kracht en duur
We bieden trainingen voor eenieder die zwemvaardig is en de zwemsport bedrijft voor conditie en gezondheid. We bieden het gehele jaar trainingen in binnenbaden en zwemmen in seizoen in buitenwater. Aangevuld met zwemclinics, trainingsweekenden en gasttrainers.

Wedstrijdzwemmen op Europees topniveau
We stimuleren wedstrijdzwemmen en hebben de ambitie om onze jarenlange toppositie onder Europese LHTIQ zwemverenigingen voort te zetten. We zijn aangesloten bij de KNZB en bieden leden zo toegang tot (inter)nationale wedstrijden.

Gecertificeerde eigen trainersploeg
Upstream beschikt over een grote groep van eigen trainers, die elke training een gevarieerd programma aanbieden om techniek en uithoudingsvermogen te verbeteren. De trainers zijn allemaal eigen leden met een wedstrijdachtergrond of KNZB-trainerscertificaat.

Sociale verbinding
Wij organiseren ontmoetingen tussen onze leden door het organiseren van borrels, een trainingsweekeind en benutting van social media. We zijn zichtbaar in de samenleving en bieden een veilige omgeving voor LHBTIQ-zwemmers.

Continuïteit van de vereniging
We hebben een verenigingsstructuur met een algemene ledenvergadering die toezicht houdt op het bestuur. Voor de continuïteit richten we ons op een gezonde financiële positie en beogen zoveel mogelijk financieel toegankelijk en budget neutraal te werken.

Vrijwilligers bij Upstream
Upsteam team Praag 2023

Kom zwemmen bij Upstream!

Onbeperkt deelnemen aan wekelijkse trainingen gedurende het gehele jaar, ook in de zomermaanden.

Leden aan het woord

Heel spannend vond ik het om een keer te gaan proefzwemmen. Hoe zou dat zijn zo’n lhbti zwemvereniging. Maar wat een warm bad! Ik geniet er nog elke keer van als ik meezwem met trainingen of wedstrijden

Edwin

lid sinds 2013

Er wordt goed gezwommen maar ook goed gefeest. Ik leer nog steeds bij tijdens de techniek trainingen en van de gezelligheid tijdens de borrel en evenementen als het Valentijntoernooi. Daar draag ik ook mijn steentje bij door dit vast te leggen in foto en video.

Wessel

Lid sinds 2012

Lid worden van Upstream is de beste beslissing uit mijn leven. Ik werd vooral getrokken door de ruime keus uit zwemuren op goede tijden, maar kreeg er meteen een familie bij.

Ido

Lid sinds 2003