Valentine Tournament

Valentine Tournament

Elke twee jaar in februari organiseert Upstream het Valentine Tournament. Een internationaal LHBTIQ-zwemtoernooi met honderden deelnemers uit binnen- en buitenland.

Trackrecord van internationale zwemtoernooien
Op 6 Augustus 1999 organiseerde Upstream haar eerste toernooi. Van 1999 tot 2004 organiseerde Upstream zes keer een toernooi tijdens de Amsterdam Pride. Sinds 2006 organiseert Upstream om de twee jaar het Valentijntoernooi in februari. Steevast kunnen we rekenen op honderden deelnemers uit binnen- en buitenland. in 2024 organiseerde Upstream haar 10e Valentine Tournament. 

KNZB erkend toernooi met officiële tijdwaarneming
Tijdens de wedstrijd gelden de internationale regels voor masterzwemmen van de KNZB en de internationale federatie FINA. De wedstrijdleiding is in handen van KNZB-scheidsrechters. Gezwommen tijden en records worden officieel erkend door de KNZB en FINA.

Valentine Party, dinner en brunch!
De zwemwedstrijd is op zaterdagmiddag, maar gedurende het hele weekend zijn er activiteiten. Zoals een inzwemtraining op vrijdagavond, het Valentine Party and diner op zaterdagavond en een afsluitende brunch op zondagmorgen.

Valentine tournament 2024

Van 16-18 Februari organiseerde Upstream het 10e Valentine Tournament. Met 250 deelnemers (waaronder 42 Upstreamers) uit binnen en buitenland, was dit het best bezochte toernooi uit onze geschiedenis. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van meer dan 40 vrijwilligers. In totaal werden er 302 medailles uitgereikt.

Uitslagen
Foto’s van het toernooi
Foto’s van het feest

Valentine Tournament 2022

Van 7-9 oktober 2022 vond het negende Valentine Tournament plaats.
Results
Foto’s toernooi
Foto’s feest
Underwater groupfoto’s
Article about the event (Compete Network)