Wedstrijd zwemmen

Upstream stimuleert wedstrijdzwemmen onder haar leden en streeft ernaar als team minstens vijf keer per jaar mee te doen aan (internationale)wedstrijden.  

Wedstrijdzwemmen voor elke niveau en elke leeftijd
Wedstrijdzwemmen voor ‘masters’ (zoals de KNZB 20-plussers noemt) is er voor iedereen. Ben je een wedstrijdzwemmer of pas op latere leeftijd gestart, iedereen kan meedoen. Je zwemt tegen zwemmers van je eigen niveau. Wedstrijdresultaten worden per leeftijdsgroep verwerkt.

Upstream lidmaatschap biedt toegang tot (inter)nationale wedstrijden
Om deel te nemen aan (inter)nationale master zwemwedstrijden heb je een startlicentie nodig. Om zo’n licentie te kunnen aanvragen moet je lid zijn van een vereniging. Omdat Upstream is aangesloten bij de KNZB, kunnen we een startlicentie voor je aanvragen.

Kosten startlicenties bij lidmaatschap inbegrepen
Aan startlicenties zijn kosten verbonden. Je kunt per wedstrijd een ‘dagstart’-licentie aan te vragen, of een jaarlicentie afsluiten, wat goedkoper is als je aan meer dan vijf wedstrijden gaat deelnemen.. Omdat Upstream wedstrijddeelname wil stimuleren, zijn deze kosten bij de contributie inbegrepen.

Speerpunt wedstrijden waar we als team naar toe werken en aan deelnemen
De technische commissie van Upstream selecteert per jaar ‘speerpuntwedstrijden’ waar we als team aan willen deelnemen. Ons trainingsprogramma wordt hierop afgestemd zodat je het maximale uit jezelf te halen, op weg naar een (persoonlijk) record of medaille.

 

Zie ik je binnenkort als Upstreamer op het startblok?
Ben je pas op latere leeftijd begonnen met zwemmen, of zwom je vroeger al wedstrijden? Namens de technische commissie van Upstream nodig ik iedereen uit om deel te nemen aan wedstrijden.  Het motiveert bij het trainen, het stimuleert je het beste uit jezelf te halen en bovendien: het is supergezellig. Maar hoe werkt het nou eigenlijk? Hier lees je alles over deelnemen aan wedstrijden. 

Christopher.