Op vrijdag 2 augustus – voorafgaand aan de Pride Canal Parade – hebben verschillende Upstreamers weer deelgenomen aan de LoveSwim. LoveSwim is een laagdrempelig open water zwem- en triathlonfestijn in het kader van de Pride Week. Vanaf Roeivereniging de Berlagebrug wordt gezwommen in de Amstel. De afstanden variëren van 500 – 1500 meter.

Een aantal Upstreamers heeft er een prijs gewonnen. Zo werd Jan Gert eerste bij de mannen 500 en 750 meter, en Peter Gildemeester op de 1000 meter. Ook heeft Upstream de heren en dames estafette gewonnen.

De wedstrijden worden afgewisseld onder andere een modeshow en een demo synchroon zwemmen (filmpje). Dit laatste werd, zoals inmiddels traditiegetrouw, verzorgd door een aantal Upstreamers en ex-Upstreamers (Jan Gert, Peter, Fabrice, Anouk, Linda Iris onder leiding van Annelies). Dit keer op de muziek van Easy Lover van Phil Collins & Philip Bailey, een nummer dat ook gebruikt is in een bekende film over synchroonzwemmen ‘Le grand bain’. 

Het optreden was een groot succes, ook al moest een van de zwemster op het laatste moment vervangen worden door een andere zwemster. Overigens hebben de synchroonzwemmers hun optreden herhaald tijdens de Waterspelen. Een buurt-event in Amsterdam Oost in het water tegenover pension Homeland.