Omdat Upstream dit jaar niet met een boot aan de Pride Canal Parade deelnam, is flink uitgepakt bij de deelname aan de Pride Walk. De Pride Walk is de wat meer activistische tegenhanger van de botenparade.

Meer dan 33 leden van Upstream hebben duidelijk zichtbaar meegelopen. Niet alleen droeg iedereen een speciaal t-shirt met de naam van de club en de tekst ‘Proud to Swim’’, er waren ook banners en borden die we omhoog hielden. Op die borden stonden teksten als: ‘Zwem je fit’, ‘Today’s right is tomorrows freedom’ en ‘Hey badmuts’.

Er waren nieuwe Upsream-flyers  die langs de route werden uitgedeeld, waardoor we veel contact hadden met het publiek. Het heeft zelfs een nieuw lid opgeleverd, Fabio. Kortom: de sfeer was top, het weer fantastisch, en we hebben ons  laten zien!

Het activistische karakter bleek overigens onder andere uit de 75 vlaggen die gedragen werden van landen waar homoseksualiteit verboden is of zware straffen kent. Eén daarvan, die van Ghana, werd gedragen onze eigen Fred Dwarshuis.

De tocht eindigde in het park waar “Pride in the Park” plaatsvond. De plek waar traditioneel de gay sportclubs zich presenteren en met een gevarieerd amusements programma. Ook hier kregen we ruime belangstelling door een top aangeklede marktkraam en actief flyerende Upstreamers. De sfeer was ook hier des Upstreams, gezellig en enthousiast!

Wouter V